Wees lief, loyaal en shop lokaal

Profiles

020 Entrepreneur profile: David Beckett

De eerste 11 jaar van mijn Amsterdamse leven werkte ik voor Canon in hun EMEA hoofdkantoor. Het is een geweldig bedrijf en ik genoot van mijn werk, maar heb er nooit over nagedacht om voor mezelf te beginnen. Het was hoogst onwaarschijnlijk dat ik de veiligheid van de bedrijfsinfrastructuur zou verlaten, totdat mijn baan, samen met 200 andere, in 2009 werd verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk. Zodra ik het nieuws van de verhuizing hoorde, wist ik instinctief dat dit een kans was om mijn werkleven te veranderen: een ‘duwtje’ om uit de Canon-cocon te stappen.

In de afgelopen vier jaar heb ik leren houden van een nieuwe en toch oude kant van Amsterdam. Paul Spies, het hoofd van het Amsterdam Museum, vertelde me ooit dat de stad vier pijlers in haar DNA heeft; Creativiteit, Vrij Denken, Burgerschap – en Ondernemerschap. Ik geloof dat alle vier deze kwaliteiten samen een fantastische plek maken om een bedrijf te beginnen.

Mijn beeld van een eigen bedrijf was altijd dat van hoe eenzaam het zou kunnen zijn. Ik vind het geweldig om mensen te coachen, teams te ontwikkelen en anderen het platform te geven om te schitteren. Hoe zou ik dat kunnen repliceren als ik alleen zou werken?

Het verbaast me nog steeds hoe open collega-ondernemers zijn met ideeën, connecties en creativiteit. Een voorbeeld: toen ik mijn eerste boek publiceerde, ‘Amsterdam… The Essence’, stonden er op de bedankpagina 70 namen van mensen die me op weg geholpen hadden. Hoewel ik als eenmansbedrijf opereer, geniet ik van een ondersteunend netwerk van tientallen.

In de afgelopen 12 maanden heb ik een nieuwe manier gevonden om drie van mijn passies te combineren; schrijven, presenteren en coachen. Mijn tweede boek, ‘Three Minute Presentation’ is een samenvatting van 20 jaar ervaring en leren. Ik heb honderden keren gepresenteerd aan duizenden mensen (en ongeveer 1 miljoen PowerPoint slides gezien!) en dit boek geeft eenvoudige, korte tools voor iedereen die in het openbaar moet spreken.

Anderen helpen hun ware waarde te tonen zit in mijn persoonlijke DNA, en ik geloof dat presenteren niet gaat over het maken van mooie slides of blind vertrouwen. Het gaat over je platform nemen, laten zien met welke geweldige dingen je bezig bent, en iets van je passie en ware karakter delen.

Het proces van presenteren – beamer, PowerPoint, publiek – blokkeert vaak presentatoren en maakt ze ongelooflijk nerveus. Ik help die angsten te doorbreken door tools aan te reiken om je creatief voor te bereiden en ideeën te reduceren tot een klein aantal concrete punten. Ik stel zakelijke professionals en startups in staat om hun verhaal beknopt en gedenkwaardig te vertellen.

Ik ben ook het bewijs dat het opzetten van een bedrijf je leven echt verandert, aangezien ik mijn vrouw heb ontmoet en heb besloten om een baby te krijgen als direct resultaat van het voor mezelf beginnen.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...