Wees lief, loyaal en shop lokaal

Profiles

020 Entrepreneur profile: Meghan

Als eigenaar van een bedrijf, heb je soms van die dagen dat je gewoon de handdoek in de ring wilt gooien of het gevoel hebt dat je het gewoon niet meer kunt? Heb je ook dagen dat je zo enthousiast bent over je baan of een project waar je aan werkt dat je hardop wilt schreeuwen – “Ik ben geweldig, mijn baan is geweldig, ik hou van mijn bedrijf!!!”

Een bedrijf runnen is moeilijk en uitdagend

Soms is het een eenzame reis, een reis vol zorgen omdat je niet weet of wat je doet goed is of uiteindelijk zal werken. U hebt te maken met een steile leercurve en verbetert uw bedrijf met vallen en opstaan, vooral in het begin. Elke dag kan een nieuwe uitdaging, een nieuwe ontwikkeling inluiden. U bouwt en laat uw bedrijf groeien vanaf de basis en u bent de eindverantwoordelijke. U bepaalt uw succes, u overwint problemen die zich kunnen voordoen en u viert de mijlpalen.

Stel je voor dat je dit allemaal doet terwijl je nieuw bent in een vreemd land, de taal nog niet spreekt en geen familie, vrienden of zakelijk netwerk hebt? Dit is wat expat ondernemers doen en dit is waarom ik er een boek over heb geschreven met Heidi Walker, een vriendin en expat ondernemer. Ik heb mijn eigen ontwerpbureau en hoewel ik een junior ontwerper in dienst heb en samenwerk met andere bedrijven, werk ik over het algemeen alleen en in afzondering. Dat vind ik soms ongelooflijk moeilijk. Waar vind ik inspiratie en hoe blijf ik gemotiveerd?

Van wie krijg ik steun? Met wie kan ik over mijn bedrijf praten? Heidi voelde hetzelfde, vooral omdat toen we aan dit project begonnen, ze net gerepatrieerd was naar de VS, haar thuisland, na 16 jaar in het Verenigd Koninkrijk en daarna 2 jaar in China te hebben gewoond en gewerkt. Heidi en ik wilden allebei de reis van de expat-ondernemer onderzoeken en erachter komen hoe anderen omgaan met de uitdagingen die komen kijken bij het zijn van een expat EN het opstarten van een nieuw bedrijf. We interviewden 30 expat ondernemers (waaronder Sharon Tainsh!) en hebben hun verhalen in het boek opgenomen.

Ons doel bij het schrijven van Inspiring Global Entrepreneurs, is om deze kennis te delen met expats die hun eigen bedrijf starten of momenteel runnen en om een bron van praktische middelen, inspiratie en motivatie te bieden om expat ondernemers te helpen bij het creëren en runnen van een succesvol bedrijf in een vreemd land.

We hebben nu iets meer dan een jaar aan dit boek gewerkt (naast het runnen van onze eigen bedrijven en het samen opvoeden van 6 kinderen) en onderweg hebben we een aantal geweldige mensen ontmoet! Leren over andere expats en hun bedrijven heeft zowel Heidi als mijzelf geïnspireerd en gemotiveerd en heeft ons ook geholpen met onze eigen bedrijven. Heidi is bijvoorbeeld in de beginfase van het opzetten van haar bedrijf in haar thuisland, nadat ze het in Engeland had opgezet. In zekere zin begint ze helemaal opnieuw, bouwt ze een klantenbestand op en legt ze nieuwe contacten en netwerken aan. Het interviewen van anderen, zoals William Beaver van Small Biz Abroad en Susanne Blomberg van Susanne Blomberg Coaching, die zich in dezelfde situatie bevinden, heeft haar geholpen om gemotiveerd te blijven en is een bron van inspiratie geweest voor nieuwe ideeën en strategieën. Voor mijn bedrijf is het nuttig om op de hoogte te blijven van de vooruitgang in de sociale media en de nieuwe manieren waarop bedrijven websites gebruiken. Kennismaken met anderen die hun bedrijf online en op internationale schaal in de markt zetten, was erg nuttig voor mij en heeft er ook toe bijgedragen dat we dat aspect van het runnen van een bedrijf ook in het boek hebben opgenomen.

Bovendien hebben Heidi en ik er tijdens dit hele proces van geprofiteerd om samen te werken als een team, ongeacht onze fysieke locaties (ik zit in het Verenigd Koninkrijk en Heidi in Amerika). We gebruiken e-mail en Skype om samen te werken en we brengen elk specifieke vaardigheden in het project. We hopen dat andere expats in business ons boek nuttig en inspirerend vinden. En op die dagen dat je de handdoek in de ring wilt gooien, kan Inspiring Global Entrepreneurs het verschil maken en u inspireren en motiveren zoals het voor ons doet. Op dezelfde manier, wanneer u het luid wilt uitschreeuwen en uw zakelijke prestaties wilt vieren, zult u een netwerk van expat ondernemers hebben waar u terecht kunt voor steun wanneer u dat nodig hebt. Inspiring Global Entrepreneurs kan uw virtuele co-working metgezel zijn, in welke fase u zich ook bevindt op uw expat ondernemersreis.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...