Wees lief, loyaal en shop lokaal

Lokaal

Hoe werkt Lokale SEO in regio Amsterdam?

Met een website kun je zich richten op de hele (online) wereld. Maar dat is voor veel bedrijven een veel te groot gebied. Want hun doelgroep en klantenkring is misschien wel veel lokaler of regionaal van aard. Als Amsterdams bedrijf is het waarschijnlijk beter om je enkel te richten op de regio Amsterdam. In zo’n geval is het ook slim om een SEO specialist in Amsterdam te zoeken. Het is ook eenvoudiger om op de juiste zoektermen in de regio Amsterdam te ranken. Lokale SEO is eenvoudiger en gericht op een hogere ranking in uw lokale omgeving.

Online gevonden worden door uw lokale publiek verhoogt de overlevingskansen van uw bedrijf in deze tijden aanzienlijk. Hier leggen we uit wat lokale SEO is. Daarnaast geven we meer diepgaande informatie om je te helpen je website vindbaar te maken in jouw regio.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO is de praktijk van het optimaliseren van je website voor een specifiek lokaal gebied. Als je een lokaal bedrijf hebt, zoals een winkel, restaurant, of agentschap in Amsterdam is het in eerste instantie de bedoeling dat je beter gevonden wordt in Amsterdam en omgeving.

Het optimaliseren van de website van uw lokale bedrijf gaat over ervoor zorgen dat mensen je online en offline kunnen vinden. Zelfs nu je in tijden van Corona misschien geen bezoekers in je pand krijgt, richt je je nog steeds op een publiek dat zich in hetzelfde geografische gebied bevindt als uw bedrijf.

Je kunt je online aanwezigheid dus maar beter optimaliseren voor dat gebied. Je kunt dat deels doen op je eigen website, maar er is nog veel meer dat je kunt doen!

Hoe werkt lokale SEO?

Als je optimaliseert voor lokale zoekopdrachten, zorgt je ervoor dat uw bedrijf in een bepaald gebied gevonden wordt door klanten in dat gebied. De basisregel is tegenwoordig dat het verreweg het makkelijkst is als je een fysiek adres hebt in een regio/stad. Hoewel dat tegenwoordig ook met een virtueel kantoor kan. Zo kunt je lokale landingspagina’s maken en mensen helpen uw winkel te vinden met een store locator op uw website.

Een van de belangrijkste dingen op je website is de juiste LocalBusiness Schema markup waarmee je aan Google duidelijk kunt maken dat je een lokaal bedrijf hebt en welk(e) gebied(en) je bedient. Dit klinkt misschien nogal technisch, maar gelukkig zijn er veel plugins die dit eenvoudig maken.

Afgezien van het technisch optimaliseren van je website voor lokale zoekopdrachten, is het schrijven specifiek voor een lokaal publiek op je website is ook een goed idee. Maar het ranken voor lokale zoekopdrachten vereist meer dan het optimaliseren van je website. Een van de eerste dingen die je moet doen is het aanmaken en toevoegen van alle relevante details aan je Google Mijn Bedrijf account. Daarnaast kan het helpen om wat moeite te doen om industrie-relevante en lokale links te krijgen. Net als een lokale social media-strategie, dragen citations en zelfs mond-tot-mondreclame en gedrukte brochures bij aan lokale SEO.

Wat is het verschil met SEO in het algemeen?

Je zou lokale SEO kunnen zien als een onderdeel van SEO. Terwijl SEO zich richt op het krijgen van hogere rankings voor de pagina’s van uw website voor zoekopdrachten zonder een lokale component, is lokale SEO gericht op hogere rankings in specifieke gebieden, zoals steden of regio’s zoals Amsterdam.

Alleen al door de zoekopdracht, kan Google tot op zekere hoogte begrijpen of een zoeker op zoek is naar een lokale “oplossing” voor zijn probleem. Deze zoekopdrachten zijn vooral interessant voor kleine bedrijven, omdat zij meestal diensten of producten leveren voor een lokaal publiek. Als je wilt ranken voor deze lokale zoekopdrachten, is een lokale SEO strategie, die meer gericht is op lokale ranking factoren, de moeite waard om in te investeren.

Hoe kan ik lokale SEO leren?

Dus hoe leer je lokale SEO? Natuurlijk kun je online veel informatie vinden, bijvoorbeeld op onze Local SEO tag pagina. Je vindt er veel onderwerpen om over te lezen: Google Mijn Bedrijf, Schema, sociale media, recensies, citaties, enzovoort.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...