Wees lief, loyaal en shop lokaal

Fashion

Waar moet je op letten bij het kopen van sieraden in een webshop?

Waar moet je op letten bij het kopen van sieraden in een webshop

Heb je plannen om via internet sieraden te gaan kopen, zoals ear cuffs, een halsketting of een mooie ring? Dan ben je slim bezig, want online sieraden kopen is vaak voordeliger dan bij een fysieke juwelierszaak. Maar tegelijk heeft sieraden bestellen via internet ook een risico. Bestellen kan zo maar besteld worden. Dus waar moet je op letten als je via een internet juwelier jouw sieraden wilt aanschaffen, zoals trouwringen, ear cuffs of een mooie gouden armband In dit artikel geven we je praktische tips om de juiste keuze te maken!

Controleer keurmerk & klantbeoordelingen van de betreffende aanbieder

Cruciaal is natuurlijk dat je jouw sieraad of sieraden koopt bij een betrouwbare internetwinkel. Kijk of de betreffende winkel is aangesloten bij een erkend keurmerk en alleen juwelen verkoopt die een keurmerk hebben. Dit check je door goed te kijken naar de informatie op de website van de internet juwelier.

Verder is het slim om de nodige klantbeoordelingen door te lezen. Vaak kun je via het zoeken naar de website via Google een knop vinden waar je reviews van klanten kunt lezen. Hoe meer reviews en hoe positiever deze zijn, hoe groter de kans dat je met een betrouwbare verkoper te maken hebt. Eventueel kun je ook telefonisch recensies natrekken, als die bekend zijn tenminste.

Het materiaal van het sieraad

Het materiaal van de sieraden die je koopt, is ook een belangrijk focuspunt; of het nu gaat om gouden ringen, zilveren oorhangers of ear cuffs met diamanten. Het materiaal van de sieraden die je online wilt kopen, bepaalt natuurlijk voor en groot deel de prijs. 24 karaats gouden oorbellen zijn een stuk duurder dan oorbellen met bladzilver. Belangrijk is, hoe dan ook, dat het materiaal dat je koopt echt is. Let daarom op keurmerken. Vergelijk de prijzen die gevraagd worden ook met vergelijkbare sieraden elders op het internet. Zo krijg je snel een indruk van hoe betrouwbaar de aanbieder van de juwelen al dan niet is.ear cuffs

Hoe groot is het aanbod van de internetwinkel en welke prijzen worden er berekend?

Natuurlijk wil je als kritische sieraad liefhebber genoeg te kiezen hebben als je jouw favoriete juweel op internet wilt kopen. Kijk daarom of het aanbod van de betreffende internet juwelier jou bevalt. Is er genoeg te koop? Is er keuze en variatie? Of is het assortiment eentonig en weinig indrukwekkend te noemen?

Naast het aanbod zijn de prijzen een belangrijk aspect om op te letten. Zijn de prijzen die gevraagd worden reëel? Zijn er speciale aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken? Of heb je te maken met een online juwelier die absurd hoge prijzen vraagt voor sieraden, in vergelijking met andere aanbieders die offline, in een fysieke juwelenzaak, of online actief zijn?

Lees ook: Sieraden cadeau doen? Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...