Wees lief, loyaal en shop lokaal

Fashion Reizen

Waar vind je de meest luxueuze winkelstraten ter wereld?

Wereldwijd blijven het aantal luxe winkels in exclusieve straten groeien. Van Amsterdam tot Parijs en Singapore, waar dan ook ter wereld kunnen fans van  high-end modeontwerpers en sieradenliefhebbers op shoppingtrips. En met zoveel locaties om uit te kiezen, gaan ik in dit blog alleen die luxueuze winkelstraten onder de aandacht brengen die niet alleen beschikbaar zijn voor miljonairs, maar ook voor enthousiaste window-shoppers.

Winkelen in Andrássy Utca in Boedapest

Andrássy Utca is een van de Boulevards in Boedapest. Op Andrássy Utca kun je snel een fortuin uitgeven in winkels als Louis Vuitton, Gucci en Rolex. Grote winkelketens zoals Zara en H&M  bevinden zich langs de drukke Váci-straat in het centrum, de versie van La Rambla in Boedapest. Boedapest is een leuke stad die steeds meer openstaat voor toeristen. Winkelpersoneel spreekt keurig Engels en de restaurants in de winkelgebieden bieden heerlijke lunches en diners aan.

Winkelen in Orchard Road, Singapore

In de afgelopen jaren is Singapore een groeiende markt geworden onder degenen die van luxe winkelervaringen houden, met Orchard Road als het centrum daarvan. De 1,5 kilometer lange straat is een winkelparadijs en een belangrijke toeristische attractie voor de stad. De ION Orchard, met een oppervlak van 66.000 vierkante meter, wordt ook wel beschouwd als het meest glamoureuze gedeelte van Singapore. Je vind er niet alleen prachtige bouwwerken van met een combinatie van glas, marmer en staal, maar fashionista’s kunnen ook genieten van luxe merken zoals Dior, Dolce & Gabbana, Giorgio Armani e.a.

Orchard Central is een andere must-visit-bestemming van de winkelstraat. Dit winkelcentrum, gelegen aan de belangrijkste winkelstraat, torent hoog boven alle andere uit. Met 14 verdiepingen die toegankelijk zijn via een van de zes superroltrappen, is het complex perfect voor zowel luxe als stedelijke shoppers.

Winkelen in Oxford Street, Londen

Oxford Street in Londen wordt beschouwd als een van de meest luxueuze winkelstraten van Europa. De straat zelf is 2,4 km lang en biedt het winkelend publiek meer dan 550 winkels en restaurants om van te genieten. Bovendien is de belangrijkste winkelstraat van Londen, in tegenstelling tot andere bestemmingen, niet alleen beperkt tot mode en sieraden, maar heeft een nadruk op innovatie en technologie.

Of je nu de loterij hebt gewonnen of niet, Oxford Street heeft voor elk wat wils. Je vindt er populaire high-street merken zoals Topshop en naast River Island gelegen designerwinkels zoals Flannels en Selfridges. Afgezien van high-street fashion is Selfridges de ideale bestemming voor diegenen die luxe geschenken en souvenirs willen kopen.

Er is steeds meer vraag naar luxe winkels

Het lijdt geen twijfel dat het aantal luxe winkels de afgelopen jaren is gegroeid, en daarom is luxe winkelen een wereldwijde fenomeen geworden. Met bestemmingen zoals de Morocco Mall, Orchard Road en Oxford Street die voortdurend evolueren om de beschikbaarheid van de nieuwste designertrends te garanderen, zal de luxe winkelindustrie in de toekomst waarschijnlijk nieuwe hoogten bereiken.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...