Wees lief, loyaal en shop lokaal

Lokaal

Wat doet een grafische designer precies?

Hallo mijn naam is Marie en ik ben eigenaar van een grafisch design studio.

Ik ben al meer dan 20 jaar grafisch ontwerper en heb veel ervaring opgedaan in veel verschillende bedrijven en situaties, waarbij ik steeds nieuwe trucjes heb geleerd. In dit beroep moet je fris en vooruitstrevend blijven, want technologie en design veranderen voortdurend, en dat is soms moeilijk bij te houden. Maar wat houdt de rol van grafisch ontwerper precies in? Laat me je eens van begin tot eind door een project leiden.

Het eerste wat ik doe met een nieuwe klant is een vergadering of een Skype gesprek om te zien hoe ze zijn en een gevoel te krijgen voor wat ze willen voor hun bedrijf. Dit wordt dan gevolgd door een brainstormsessie om na te gaan wat ze nodig hebben om hun idee te lanceren.

We beginnen meestal met een logo, dat in één keer raak kan zijn, of het kan een paar keer proberen voordat ze krijgen wat ze willen (een heen en weer proces tot de klant tevreden is). Ik vraag de klant vaak om op het internet te kijken voor inspiratie en afbeeldingen/fonts/logo’s te vinden die hij/zij mooi vindt, zodat ik een gevoel voor zijn/haar specifieke smaak kan krijgen.

Zodra er overeenstemming is over het logo, volgen het briefhoofd en het visitekaartje, waarbij ik weer een paar verschillende lay-outs uitprobeer totdat er overeenstemming is over het ontwerp. Daarna lever ik de bestanden in hoge resolutie aan de drukker van hun keuze. Ik zal altijd helpen als ze hierbij vastlopen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt; als er bijvoorbeeld iets geüpload moet worden naar Vista Print, kan ik ze altijd via Skype door de procedure heen praten zodat alles goed gaat.

Het laatste onderdeel van mijn huidige promotiepakket is een Facebook Banner die de set compleet maakt. Hiervoor brainstormen we samen over het gevoel dat ze willen uitstralen, aangezien dit de belangrijkste eye-catcher is voor hun pagina.

Marie

Hoi, Ik ben Marie. Grafisch ontwerper en moeder van 2 heerlijke kids. Ik woon in Amsterdam en werk vanuit huis. Naast design houd ik ontzettend van shoppen en citytrips met mijn wederhelft.

Dit vind je misschien ook leuk...