Wees lief, loyaal en shop lokaal

Reizen

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wanneer je op zoek bent naar een reisverzekering, is de doorlopende reisverzekering een van de keuzes die je kunt maken. Maar wat is een doorlopende reisverzekering nou eigenlijk? Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat je doorlopend (het hele jaar door) bent verzekerd voor onverwachte kosten tijdens je vakantie. Bij onverwachte kosten tijdens je vakantie kun je denken aan kosten die verbonden zijn aan ziekenhuisopnames, ongevallen of overlijden. Een reisverzekering is niet verplicht. Echter kan het afsluiten van deze verzekering zeker wel handig zijn in de voorgenoemde situaties. De kosten van bijvoorbeeld een ziekenhuisopname tijdens je vakantie kunnen flink oplopen. Dek jezelf dus goed in tegen onaangename en onverwachte kosten tijdens je vakantie met een reisverzekering.

Reizen tijdens corona

Corona is nog steeds niet volledig verdwenen. Wanneer je op vakantie gaat is het dus van belang om rekening te houden met de maatregelen en regels van je vakantiebestemming. Bekijk daarom de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor meer informatie over het reizen tijdens corona.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering biedt ruime dekking bij schade tijdens je vakantie of reis. Met behulp van een doorlopende reisverzekering ben je automatisch verzekerd voor alle reizen die je gedurende het jaar maakt, dus ook binnenlandse reizen. Een doorlopende reisverzekering dekt onvoorziene kosten tijdens je vakantie zoals kosten bij een ongeval of diefstal.

Mijn vakantie is geannuleerd. Krijg ik de kosten vergoed?

Stel je voor dat je je vakantie noodgedwongen moet annuleren, krijg je dan je kosten vergoed met een doorlopende reisverzekering? Goede vraag. Het kan voorkomen dat je voor je reis ernstig ziek wordt of zelf gaat scheiden met je partner. Dan kan het zonde zijn van je geld. Maar niet als je een doorlopende reisverzekering met een annuleringsverzekering hebt afgesloten. In zo een geval kan je beroep doen op een doorlopende verzekering met een annuleringsverzekering en krijg je de kosten van je afgelaste reis vergoed.

Waar doorlopende reisverzekering afsluiten?

Verzekeringen voor reis vergelijken kan gemakkelijk via vergelijkingssites. Maak gebruik van vergelijkingssites en vergelijk doorlopende reisverzekeringen binnen slechts een paar minuten. Bij het afsluiten van deze verzekering is het van belang dat je een verzekering afsluit, die goed past bij je persoonlijke situatie. Maak daarom gebruik van een vergelijkingswebsite, zodat je diverse verzekeringen voor reis met elkaar kan vergelijken.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...