Wees lief, loyaal en shop lokaal

Lifestyle

Vijf leuke ideeën voor je vloer

Is het weer tijd voor wat anders? Pak dan eens je vloer aan. Je vloer is een belangrijk onderdeel van je interieur. Misschien valt het je niet altijd op, maar het oppervlak waar je op loopt, is bij uitstek de ondergrond die ervoor zorgt dat je interieur een mooi geheel kan vormen. Maar wellicht vind je het tijd om je vloer eens aan te pakken. Ga je voor iets radicaal anders of benadruk je juist de natuurlijke look van je (houten) vloer? Hieronder tonen we je vijf leuke ideeën voor je vloer. Doe hier je inspiratie op.

Vloer met een onbehandelde uitstraling

Heb je een houten vloer, dan kun je ervoor kiezen om de natuurlijke look van het hout te behouden. In dat geval kies je voor een vloer met een onbehandelde uitstraling. Dit past perfect binnen rustieke, klassieke en landelijke interieurs, maar ook binnen moderne en industriële interieurs past een vloer met een dergelijke natuurlijke uitstraling. Je kunt houtverf binnen gebruiken om de onbehandelde look te benadrukken.

Een goed voorbeeld hiervan is deze Trae-Lyx 2-componenten lak. Deze lak geeft je houten vloer een onbehandelde uitstraling waarbij de natuurlijke houtstructuur zichtbaar blijft. Ondanks de onbehandelde look voorziet deze houtverf voor binnen je vloer wel van voldoende bescherming. Zo is dit product kras- en slijtvast en vergeelt het niet. Hierdoor ontstaat een eindresultaat van een hoge kwaliteit die bovendien lang meegaat. Een interessante optie voor parket- en plankenvloeren.

Visgraat laminaat

Een leuk alternatief voor standaard laminaat is visgraat laminaat. Op dit moment is een visgraat vloer weer helemaal in. Het unieke motief geeft jouw vloer een compleet eigen uitstraling. Bovendien kan dit patroon een ruimte groter aan laten voelen. De diepte binnen een ruimte wordt benadrukt. Combineer dit met lichte verf op de muren voor een perfect optisch effect. Maar je kunt ook een fijn contrast vormen door een visgraat vloer te combineren met een industrieel interieur.

Tapijt in de woonkamer

Met een tapijt hoef je niets aan de vloer zelf te veranderen, maar kun je toch de sfeer binnen een vertrek anders maken. Plaats je een tapijt in de buurt van je bank, dan is het van belang om te checken of de afmetingen van het tapijt goed aansluiten op de afmetingen van de bank. Dat staat het mooist. Vaak kiezen mensen voor tapijten met een rechthoekige vorm, maar tapijten met een ronde vorm hebben ook een mooie en geheel eigen uitstraling. Je kunt zelfs tapijten met rechthoekige en ronde vormen combineren.

EVC vloeren

Zoek je een groener en milieuvriendelijker materiaal voor je vloeren, dan is een EVC vloer iets voor jou. Vloeren kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn, waaronder hout en PVC. De EVC vloer kun je zien als het groene alternatief voor PVC. Dit materiaal is 100% recyclebaar en compleet afbreekbaar. Door het gebruik van hergebruikte materialen is dit de ideale optie voor iedereen die een natuurvriendelijkere vloer wil laten plaatsen. Bovendien wordt aan dezelfde eisen voldaan in vergelijking met PVC.

Pas de plinten aan

De plinten aanpakken is nog een manier om de uitstraling van de vloer bij te sturen zonder hierbij de gehele vloer aan te pakken. Je kunt kiezen voor plinten die complementair zijn aan de kleur van de vloer, maar je kunt ook plinten selecteren die juist zorgen voor een fijn contrast. Je hebt geheel platte plakplinten, maar je kunt ook kiezen voor hogere plinten. Zo verander je ook de uitstraling van de vloer. Bovendien biedt een plint bescherming aan je muren. Daarom is dit een leuk alternatief voor het aanpakken van de vloer.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...