Wees lief, loyaal en shop lokaal

Lifestyle

Manieren om geld te besparen

Manieren om geld te besparen

Wanneer je per maand verschillende vaste lasten hebt, dan is het goed om die een keer op een rijtje te zetten en om te kijken waarop je kunt besparen. Het is tegenwoordig namelijk goed om geld te vergelijken en te kiezen voor een duurzame optie. Het milieu is iets wat beschermd moet worden en jij kunt daar zeker een handje bij helpen, hieronder lees je precies hoe je geld kunt besparen.

Vergelijken

Allereerst is het goed om een overzicht te maken van je vaste lasten en te vergelijken met verschillende aanbieders. Dit geldt voor je telefoon, abonnementen en je energie. Het is daarom van belang dat je eerst gaat vergelijken voordat je een contract afsluit met een energieleverancier. Zo kun je verschillende energietarieven vergelijken, zodat jij op de goedkoopste manier energie kunt krijgen. Daarnaast is het ook goed om te kijken welk soort energie leveranciers gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om groene energie te gebruiken voor het milieu.

Daarnaast zijn er ook andere opties om een steentje bij te dragen aan het milieu, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Niet alleen zijn zonnepanelen goed voor het milieu, maar je merkt ook een klein verschil in je portemonnee. Helemaal geen slechte investering dus! Je kunt gemakkelijk op Gaslicht kijken voor de beste zonnepanelen die bij jou op het dak geïnstalleerd kunnen worden.

Begroting voor de maand

Wanneer je weer loon hebt gekregen, dan is het verstandig om alvast een begroting te maken van de hele maand. Je kunt kijken hoeveel geld er is binnen gekomen en hoeveel geld je sowieso kwijt bent voor vaste lasten. Wanneer je de vaste lasten hebt betaald, dan houd je als het goed is nog een bedrag over, waar je de rest van de maand van moet leven. Zo kun je een begroting maken hoeveel geld je in de maand uit wilt geven en hoeveel je wilt overhouden. Zo kun je bepalen hoeveel geld je aan boodschappen kwijt bent, hoeveel geld je wilt besteden aan je vrije tijd en hoeveel kleding je kunt kopen deze maand. Wanneer je dit kunt volhouden, dan merk je vanzelf dat je begint met sparen. Op die manier kun je bijvoorbeeld je droomauto kopen of alvast sparen voor een andere telefoon.

Let op de kleine uitgaven

Als laatste is het altijd goed om op de kleine uitgaven te letten. Je kijkt namelijk als individu heel erg snel over de kleine uitgaven heen. Toch, als je die bij elkaar optelt, wordt het een grote uitgave. Ga dus bij jezelf na of je spullen voor een lage prijs ook daadwerkelijk nodig hebt. Zo niet? Laat het liggen en kijk of je iets anders nodig hebt, op die manier spaar je alleen maar geld in plaats van dat je geld uitgeeft.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...