Wees lief, loyaal en shop lokaal

Fashion

Sieraden cadeau doen? Zo maak je gegarandeerd de juiste keuze

Sieraden zijn een fantastisch cadeau. Het is iets waar een ander heel lang plezier van kan hebben. Bovendien worden de meeste mensen enorm blij van een nieuw sieraad. Kortom: het perfecte cadeau voor jouw dierbare. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om het juiste sieraad te vinden. Sieraden zijn nou eenmaal erg persoonlijk en je wil wel dat deze echt in de smaak valt en ook gedragen gaat worden.

Heb je moeite met het vinden van de juiste sieraden? Maak dan gebruik van de onderstaande tips en maak gegarandeerd de juiste keuze.

Laat je adviseren door een juwelier

Online sieraden kopen is een stuk lastiger dan als je echt naar een juwelier toe gaat. Dan kun je immers ook direct van advies worden voorzien. Als je het dus echt niet weet, raden wij aan om naar een kwalitatieve juwelier te gaan. Bezoek bijvoorbeeld eens juwelier in Wijchen. Hier kun je terecht voor sieraden in werkelijk alle soorten en maten en word je altijd voorzien van deskundig advies.

Wil je nieuwe sieraden voor je vrouw of vriendin kopen? Bekijk dan of het mogelijk is om enkele sieraden van haar mee te nemen. De juwelier ziet dan direct wat haar stijl is en kan ook haar maat aan de hand van deze sieraden bepalen. Zo weet je zeker dat het sieraad niet alleen in de smaak valt, maar ook daadwerkelijk past.

Goud of zilver?

Voor welk edelmetaal kies je? Goud en zilver beschikken allebei over enorme voordelen. Vaak is het vooral een kwestie van smaak. Onderzoek daarom in de maanden voorafgaand aan het geven van dit cadeau welke sieraden hij of zij nu al draagt en of de voorkeur aan goud of zilver wordt gegeven. Het is wel zo prettig als alles straks één geheel vormt. Als je een gouden ring geeft en hij of zij voor de rest enkel zilver draagt, dan steekt dit te veel af. Bovendien bestaat de kans dat dit gewoon niet zijn of haar smaak is. Daarom des te belangrijker om hier zorgvuldig op te letten. Zodat je zeker weet dat jouw cadeautje werkelijk in de smaak valt.

Wist je dat het soort edelmetaal ook voor een groot deel de prijs zal betalen? Goud is over het algemeen wat duurder dan zilver. Dit kan dus ook een doorslaggevende factor zijn in het kiezen tussen de twee. Natuurlijk is dit wel geheel afhankelijk van je budget.

Personaliseren

Omdat het een cadeau is, wil je misschien iets speciaals toevoegen. Daarom is het wellicht een leuk idee om de sieraad verder te personaliseren. Niet alleen door goed over het cadeau na te denken en iets te kiezen wat echt bij jouw dierbare past, maar ook door bijvoorbeeld een gravure te laten plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een datum of naam. Op die manier wordt het cadeau nog persoonlijker en zal dit gegarandeerd in de smaak vallen.

Alexandra

24-jarige mode-liefhebber, ontwerper en blogger van Deense afkomst, opgegroeid in Londen en Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...